Barion Pixel

Amikor a szervezetünkben gyulladás lép fel, az általában valamilyen rendellenességre utal, amit a testünk öngyógyító mechanizmusa igyekszik kijavítani. A gyulladás okai így igen szerteágazóak lehetnek, a kezeléshez viszont mindig érdemes előnyben részesíteni a természetes módszereket.

A gyulladások okai és kezelése

A GYULLADÁS OKAIRÓL RÖVIDEN – DE HOGYAN KEZELJÜK ŐKET?

Nagyon fontos már rögtön az elején kihangsúlyozni, hogy lényeges különbség van az akut (rövid távú) és a krónikus (hosszú távú) gyulladások között. Az előbbi a test öngyógyító folyamatának része. Hogyha például valamilyen sérülésünk keletkezik, és baktériumok jutnak egy sebbe, akkor az immunrendszer a véren keresztül olyan sejteket juttat az érintett területre, amik elpusztítják a kórokozókat, helyreállítják a vér- és nyirokkeringést. Ugyanaz a helyzet a szervezeten belül történő gyulladásos folyamatokkal is.

E folyamatok közben tapasztalhatjuk például a sérült terület felmelegedését, a bőr kipirosodását, esetleg fájdalmát. Amint a szervezetnek sikerült legyőznie a kórokozókat, a gyulladás is magától elmúlik. Tehát ez voltaképpen a test egy természetes és hasznos reakciója, ám az már semmiképp sem tekinthető normálisnak, ha krónikussá válik.

A hosszú ideje fennálló gyulladás ugyanis legyengíti az immunrendszert, amit így sokkal könnyebben támadnak meg a betegségek, mivel az folyamosan a gyulladások “legyőzésével” van elfoglalva. Ráadásul szív- és érrendszeri megbetegedéseket, cukorbetegséget, autoimmun betegségeket, de számtalan más betegséget is okozhat.

A gyulladás okai igen sokfélék lehetnek és sokszor nem is lehet konkrétan egy-egy okot megnevezni. A gyulladás a legtöbb esetben több probléma együttállása vagy egy komoly ok-okozati összefüggés, de ezek mindenképp hozzájárulhatnak a krónikus gyulladásos betegségekhez:

 • stressz,
 • alváshiány,
 • helytelen táplálkozás,
 • mozgásszegény életmód,
 • mikroorganizmusok (gombák, baktériumok, vírusok, stb.)
A gyulladások kezeléséhez azonban nem a fájdalomcsillapító és kémiai gyulladáscsökkentő gyógyszerek jelentik a megoldást, mert ezek mellékhatásokat okozhatnak. Emiatt érdemesebb előnyben részesíteni a természetes módszereket.

HOGYAN LEHETSÉGES A GYULLADÁSOK KEZELÉSE?

Itt megint fontos hangsúlyozni, hogy közel sem mindegy, hogy akut vagy krónikus gyulladásról van szó. Az akut gyulladásokat nem szükséges kezelni, ugyanis amint a szervezet gyógyító folyamatai lezajlottak, maguktól elmúlnak. Addig is a fájdalom helyileg csillapítható, például hideg borogatással.

A krónikus gyulladásokat viszont nem szabad figyelmen kívül hagyni, ugyanis számos komoly betegséget is okozhatnak! Léteznek azonban olyan természetes szerek, melyekkel remekül lehet csillapítani.

 • ReFlex kapszula egy gyulladáscsökkentő gyógynövény-komplex, ami 100% természetes hatóanyagokból áll, így nem okoz mellékhatásokat. Használható reuma, ízületi és más gyulladások kezelésére.
 • Antioxidánsok: az antioxidánsok semlegesítik a káros szabad gyököket, amik szintén felelőssé tehetőek a gyulladások kialakulásáért. A C- és E-vitamin, a Q10-koenzim, a szelén és a cink remek antioxidáns.
 • Omega-3 zsírsavak: ezek a hatóanyagok nemcsak gátolják a gyulladásokat kiváltó prosztaglandinok termelődését, hanem elősegítik a zsírban oldódó antioxidánsok hasznosulását is. Fő forrásai a halak és a tengeri herkentyűk.
 • Méhpempő: erőteljes gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, hisz rengeteg aminosavat, zsírsavat és fenolt tartalmaz.
 • Gyulladáscsökkentő fűszerek: a fekete bors, cayenne bors, fahéj, szegfűszeg, fokhagyma, gyömbér és kurkuma nemcsak az ételek ízesítésére használható, hanem gyulladáscsökkentőként is nagyon hatékony.
ReFlex gyulladások ellen

A GYULLADÁS NEM MINDIG JÁR TÜNETEKKEL

A gyulladás nem mindig okoz felismerhető tüneteket, egy vérvizsgálattal azonban kimutatható, ha gyulladás van a szervezetben. Járjunk utána mielőbb!

Forrás: https://www.myrobalanmed.com/

Vélemény, hozzászólás?

0
  0
  Kosár
  Üres a kosaradVissza a boltba